Zašto odabrati nakit od polimerne gline?

Zašto odabrati nakit od polimerne gline?

Život u 21. stoljeću omogućio nam je da na najlakše moguće načine dolazimo do različitih medija za izradu nakita, ukrasa za kosu, pa čak i za kućanstvo kao što su to podmetači za čaše. Svaki od tih medija ima svoje karakteristike i, naravno, svoju cijenu.

Kao netko tko s polimernom glinom radi više od godinu dana, puno sam o njoj naučila, s njom sam rasla, veselila se svakom pečenom komadu, živcirala se kad bi mi se prsti sapleli pri oblikovanju gline zbog svoje, tada nespretnosti i "nenaučenosti" u radu s glinom, frustrirala se kada bih satima na nečemu radila, pa bi tijekom pečenja izgorilo.

Srećom, više je ovih sretnih i pozitivnih trenutaka, a osobito zato jer su vrijednost i ljepotu mojeg rada prepoznali i drugi.

A što je to tako posebno kod polimerne gline? Moje nekadašnje stajalište o njoj bilo je da je to nešto poput plastelina i da je to za djecu. Djelomično je to i istina, jer i djeca uživaju u oblikovanju gline, a na tržištu i postoje napravljene baš za njih, kako bi im bilo što lakše s njom baratati. Iskreno, nisam nešto previše istraživala taj dio, ali vjerojatno hoću za nekoliko godina kad moja kćerka poraste. :')

Ako djeca s njom mogu baratati i raditi, onda mi vjerujte kad kažem da ograničenja u oblikovanju s polimernom glinom stvarno... NAJSTVARNIJE nema! Možete napraviti doslovno bilo što. Samo treba malo kreativnosti, spretnosti i strpljenja. SAMO! xD

Kad sam tek otvarala svoj prvi paketić gline, nisam imala blagog pojma kakva je njezina tekstura, koliko je mekana, koliko je lako s njom raditi, kojeg je mirisa, trga li se lako, treba li ju radije rezati, prima li se njezina boja za kožu... Išla sam na slijepo i jednostavno sam željela isprobati nešto novo. Jesam li mislila da će mi to jednog dana biti posao? Definitivno ne!

Još uvijek učim i još uvijek me ponekad uspije iznenaditi. Možete guglati koliko hoćete, ali ako ju dovoljno ne razumijete, teško ćete riješiti problem samo guglanjem. Ja ju ponekad doživljavam kao živo biće, pa mi je iz tog razloga užasno žao kad izgori i trudim se da ju što manje bacam kad je u pitanju obrada nakon pečenja (o pečenju bi se dao napisati jedan samostalan blog post!).

Ako se kojim slučajem odlučujete za rad s glinom, onda morate znati da boje možete međusobno miješati i stvoriti nove, staviti glinu pored gline i one će se tijekom pečenja spojiti. I ono najbolje, nema rok trajanja! Može se stvrdnuti, no opet ju možete omekaniti...

Okej, sad smo malo skrenuli s teme. 🤣 Neću puno duljiti, već reći kako je polimerna glina nešto genijalno što je ljudski mozak (ruka, što god) izmislio! Naušnice mogu biti razigrane, ludih boja, ali mogu biti i otmjene, profinjene i odlične za svečane prilike.

Često čujem izjave poput "Ja bih ove naušnice, ali nemam ih na što obući". - Girl, I got your back! Uvijek, uuuvijek mi se možete javiti i nešto ćemo iskombinirati. Da te koje vam se sviđaju odgovsraju vašim outfitima.

Ali ja ću vam na kraju reći samo jednu stvar - nakit od polimerne gline ide na sve! Barem moj! Naušnice su takvih boja i tematike koje stvarno, ali najstvarnije mogu ići na SVE! Nemojte se ustručavati pokazati svoju osobnost kroz naušnice. Ako ste razigrane, pokažite to. Ljudi na to pozitivno reagiraju. Barem što se tiče mojih iskustava! 🤣

A i okružena sam takvom dobrom ekipom na Instagramu (kojoj se moj rad sviđa) da nisam do sada imala negativnih iskustava.

I ja sam jedna od vas, pa se zbog toga nemojte bojati ili ograničavati u tome da mi se obratite. As i said earlier, I have your back! ❤️

Back to blog

Leave a comment