Kako uskladiti naušnice s outfitom?

Kako uskladiti naušnice s outfitom?

Šećete plažom, možda usijanim gradom ili ste se nekom srećom našli u hladovitom parku, možda čak i prošetali šumom. Kako god bilo, ako ovo čitate, najvjerojatnije ste jedni od onih koji će u tom trenutku na ušima imati naušnice koje će savršeno pristajati uz vašu osobnost, ali najčešće i uz vaš outfit.


Nekoliko puta čula sam komentare kada bi netko razmišljao o kupovanju Clay.zi Designs naušnica:
- "Radiš prekrasne stvari, ali ja nemam što obući na takvo nešto."
- "Ove su ti jako lijepe, ali na meni i za mene bi bile previše."


Drage moje i dragi moji, živimo u 21. stoljeću kada srećom naušnice nisu nikakav društveni problem kakav god da je motiv u pitanju i kada su one jedan mali detalj koji mogu upotpuniti i zaokružiti cijeli vaš izgled!

"Nepojmljivo mi je da postoji osoba kojoj moje naušnice ne pristaju!"

Kako ja svaki "nedostatak" u svom poslu volim riješiti (jer mi je nepojmljivo da postoji ijedna osoba kojoj moje naušnice ne bi dobro pristajale i ne bi imale prikladni motiv), odlučila sam vam napisati nekoliko savjeta pri odabiru naušnica koje će pronaći put do vašeg ormara i pronaći savršeni par, odnosno savršenu odjevnu kombinaciju!

No prije toga, ne na kraju, nego na početku želim zahvaliti Anji Melnjak, Varaždinki koja voli clayzice skoro dvije godine i njezinom dečku Mateju Seletkoviću iz Osijeka, talentiranom fotografu i "dečku iz snova" koji je darovao clay.zi poklon bon od 50 eura svojoj djevojci još davnih dana kada se je Anja još "upoznavala" s mojim radovima. Zašto sam odabrala baš nju za modela koji će ovako divno predstaviti clayzice?


Anja Melnjak i Veliki pješčani dolari / foto: Matej Seletković (@jetam79)

Kako je započela suradnja?

Anja bi za svaku kolekciju naručila nekoliko pari naušnica, a u sljedećim danima i mjesecima povremeno bi mi poslala neku fotografiju odjevne kombinacije s clayzicama. Uvijek je to bilo dobro usklađeno, naušnice nisu nikad previše odskakale od njezinih outfita, ali su totalno zaokružile njezin cijeli izgled. Anja ne nosi puno šminke (barem ono što sam ja vidjela 🤣), a ni ne treba. Osim svježeg izgleda lica, naušnice su joj uvijek dale neku dodatnu lepršavost i kao da su zamijenile bilo kakvu dekorativnu kozmetiku. Oči bi uvijek padale na njezin maštovit odabir odjeće i na same naušnice. Nije bilo samo jedno ili samo drugo.


Anja Melnjak (Instagram poruke)

Ovoga ljeta izaberi naušnice bez ustručavanja - uz našu pomoć - za sve prilike!

Ljetno vrijeme jest vruće. Nepodnošljivo vruće. Ali je uvijek šareno, nosi se lagana odjeća, nose se svakakve haljinice, sa svakakvim uzorcima i u svakakvim teksturama materijala. Kad je Anja pristala na ovaj projekt u kojem sam joj poslala svakakve naušnice iz ljetne kolekcije i rekla neka osmisli svoje odjevne kombinacije, te joj sve ostalo prepustila na volju, započela je fotkanje s dečkom, a ono što sam ja neki dan vidjela, totalno me je izulo iz japanki (nema šanse da sada nosim cipele!)


Anja Melnjak i Crveni koralji / foto: Matej Seletković (@jetam79)

Naušnice koje sam joj poslala bile su u raznovrsnim bojama i oblicima, prikladne za različite prilike (i to kažem samo zato jer znam kako većina ljudi gleda na naušnice. Moje mišljenje je da su svi modeli koje sam ja ikada napravila prikladni za bilo kakva događanja - bilo svečanija, bilo ležernija.)

Noćni izlazak, vjenčanje ili "obična šetnja")

Kao što uvijek kažem, naušnice koje radim idu uz bilo koju priliku, no znam da će to biti jedno od prvih pitanja koje ćete postaviti za sebe: "Je li ovo stvarno dovoljno svečano?", "Je li ovo pretjerano ako stavim za običnu šetnju?"

Neko je nepisano pravilo da su one manje naušnice za svakodnevne prilike, a veće za svečanije događaje. Ima li pravila u Clay.zi Designs brendu? Naravno da ne! Trenutno su mi naušnice oblaci s pufastim kapljicama najdraže i nosim ih svakodnevno bez obzira na to što su jedne od najvećih koje imam, a zbog boja kapljica izgledaju baš osvježavajuće i "ljetno".

Drugi primjer su crne školjke s bijelim točkicama i bračkim kamenom koje su poprilično velike i ja sam ih i sama nosila na vjenčanje, dok ih je Anja iskombinirala  za jedan dan (ili svaki dan, zašto ne) na poslu uz bijelu bluzu koja odgovara bijelim točkicama, te crne hlače koje pašu crnoj boji na školjkama.. Velike su vrućine i vjerujem da, svaki put kad se odete na toalet malo osvježiti, odmah ćete se osjećati bolje vidjevši ove crne ljepotice u odrazu ogledala! ;)


Anja Melnjak i Crne školjke s bijelim točkicama / foto: Matej Seletković (@jetam79)

Sljedeći primjer koji ću dugo, dugo prepričavati u budućnosti su ove breskvice na neki novi, totalno drugačiji način. Kad sam ih radila, zamišljala sam ih uz neki svečaniji izgled (ovaj duguljasti nastavak mi uvijek djeluje otmjeno i znak je moje namjere), no Anja se je odlučila za jedan casual outfit koji me je najviše iznenadio i ove naušnice sam odmah zavoljela puno, puno više! Postale su mi jedne od najdražih u kolekciji! Naušnice je iskombinirala s dugom traper suknjom i širokom majicom kričavo narančaste boje.


Anja je narančaste breskve uparila s narančastom majicom / foto: @jetam79

Odaberi motiv prema događaju

Ljeti se nose morske životinje, zimi pahuljice, dok će cvijeće i neutralni oblici pristajati za bilo koje vrijeme i bilo kada, no ako vi školjke želite nositi na jesen ili proljeće, jer će biti dobitna kombinacija za vjenčanje, zašto ne? Nema pravila, odnosno pravila smišljate sami.


Anja Melnjak nosi Velike školjke naušnice / foto: @jetam79

Odabir boje - ZAKON br. 1!

Ako se u nečemu slažem kod "zakona" i pravila usklađivanja odjeće s nakitom ili drugim ukrasima, to su definitino boje! Zaboravite na odabir motiva za različite prilike ako nešto djeluje "krivo". Naravno, i tu postoje izuzeci ako posebno želite istaknuti naušnice ili neki drugi ukras. Tako sam i sama često uz crnu, monotonu odjevnu kombinaciju stavljala šarene naušnice kako bi popravile dojam. Volim nositi crnu odjeću, tako da bih često od drugih dobivala pitanja: "Zar je netko umro?" Kakve god clayzice da stavite, pa ako baš bile i crne, nitko neće pomisliti nešto negativno.

Odaberi boju odjeće koja prevladava u naušnicama.

Mislim da većina nas na ovakav način bira naušnice - prema boji koja je najizraženija u outfitu. Anja je to tako dobro napravila s patkicama da bih najradije dodala još koji dolar u cijenu naušnica, hahaha! Izgledaju skuplje i totalno "privlačno" za kupiti.


Boja cvijeta odgovara haljini, a bijela patkica bijeloj majici / foto: @jetam79

Jako mi se sviđa kako je, osim ružičaste boje ispod haljine stavila bijelu majicu, te na taj način dodala ravnotežu u skladu s naušnicama na kojima su patkice bijele, a ako pogledate drugu ftoografiju, primijetit ćete ružičastu scrunchie gumicu za kosu. Definitivno je meni osobno najdraži outfit!


Cvijet odgovara boji ukrasa za kosu / foto: @jetam79


foto: Matej Seletković @jetam79

Monokromna kombinacija

Druga najčešća kombinacija outfita je monokromna - sve je u istoj boji, a kad je u pitanju neka neutralna boja ili neka svijetla boja, može odati dojam nježnosti i lakoće.


foto: Matej Seletković @jetam79

Dovoljna je samo mala doza boje na outfitu koji će odgovarati tvojim naušnicama

Kad bismo se držali samo prvog pravila, morali bi imati isto toliko naušnica koliko i odjevnih kombinacija. Srećom, dovoljna je samo mala doza boje, bilo u outfitu ili naušnicama koja će ih međusobno povezati i stvoriti vizualni sklad.


foto: Matej Seletković @jetam79


foto: Matej Seletković @jetam79

Crveni koralji su za moju novu kolekciju najveće iznenađenje, jer iskreno nisam mislila da će vam se toliko svidjeti i da ćete toliko kupovati! Hvala vam ovim putem od srca! Iako sam ih nazvala crvenima, ima ponekih komada koji su više ružičasti, nego crveni, a upravo je Anja dobila jedan par koji ima samo malo crvenog, no i dalje se nije ustručavala iskombinirati ih s prekrasnom crvenom haljinom.


foto: Matej Seletković @jetam79

Šareni uzorak - jedna boja naušnica

Ljetne haljine ili proljetne bluze najčešće imaju neki ponavljajući uzorak u različitim bojama. Pronađi tu jednu boju u uzorku koja se najviše ističe ili ju želiš istaknuti, pa u toj istoj boji odaberi naušnice.


Anja Melnjak je zelenim listovima istaknula zelenu boju u uzorku haljine


foto: Matej Seletković (@jetam79)

Suprotnosti se privlače!

Vjerujem da većina vas zna koje su komplementarne boje i ako pronađete odgovarajuću nijansu, možete kombinirati žutu i ljubičastu, narančastu i plavu ili pak zelenu i crvenu. Znam, zvuči pomalo čudno, no već spomenute breskvice Anja je nepogrešivo uparila uz plavu traper suknju.


foto: Matej Seletković (@jetam79)

Bijela i crna uz sve!

Da se opet ne vraćam na svoju anegdotu s crnom odjećom i šarenim naušnicama, samo ću napomenuti kako uz bijelu i crvenu boju (a zapravo nisu boje, haha!) možete kombinirati koju god kričavu ili zagasitu boju želite. Vjerujem da u svojim kolekcijama sigurno imate naušnice za koje ne znate što da obučete, a žalite što ste ih uopće kupili (ko moja sestrična xD). Sad lijepo uzmite neku crnu ili bijelu majicu ili haljinu, neki kombinezon ili što već, i to je to! Pošaljite mi svoje kombinacije na Instagram @clay.zi_designs ili me označite u objavi ;)


Anja je plave naušnice uskladila i s hlačama, no zamislite da su bijele ili crne. Pašu, zar ne? :)

Manje je više. Ponekad.

Gingham haljina u nijansama narančaste, narančaste s naznakom roze i bijele. Morski konjici u nijansama narančaste i žute s roskastim trbuščićem.. Je li to manje ili više? Ili taman. Vama na odabir, no ja sam osobno oduševljena cijelom ovom "igrom" kombiniranja motiva i boja! Kao da sam naušnice radila prema bojama njezine haljine!


Vidite li vi tu usklađenost SVIH boja? ili mi se pričinjava :'D


foto: Matej Seletković @jetam79

Sad ako se malo vratimo (ponovno) na one breskvice i narančastu majicu, možete li primijetiti da bi neki od nas te outfite i naušnice zamijenili? Stavili konjice s majicom, a breskvice s gingham haljinom? Možda bi čak tada bilo previše kockica, kvadratića na jednom outfitu. Kako god bilo, nakon ovih slika i kombinacija uvijek bih odabrala upravo ovako kako je i Anja.

Nema pravila. Osjećajte se posebno!

Na kraju priče, kao što možete i pretpostaviti, najvažnije je da se vi osjećate dobro i da vam naušnice sa sobom nose pozitivnu vibru. Možemo imati sto pravila oko oblačenja i kombiniranja, možete imati najskuplje naušnice, izgledati besprijekorno, no ako vas naušnice žuljaju, ako su preteške ili vas jednostavno nerviraju, onda to nije to. Clayzice su iznimno lagane zbog materijala kojim su izrađene, a nastavak za uši je od nehrđajućeg čelika.. Mogu biti i malo teže ako se dodaju neki biseri i perlice, no obećajem vam kako sam i svoje najteže naušnice nosila bez problema. Nema nelagodnog osjećaja težine čak ni nakon cijelog dana. Zaboravit ćete da ih imate ;) Zato nakon što ovo pročitate, pogledajte ljetnu kolekciju, odaberite si naušnice koje si jako želite i iskoristite popust od 20% za narudžbe iznad 20 eura. Kod je "20za20".



foto: Matej Seletković

Uz Clay.zi Designs naušnice nema granica ni pravila!

Svaki ovaj savjet nije profesionalan i moje je osobno mišljenje nastalo prema onome kako sam sama kombinirala odjeću, no velikim dijelom pomogla mi je i Anja kada sam dobila sve ove fotografije koje su mi "otvorile" oči. S clayzicama zaista nema granica, jer stil kojim su rađene odgovarat će svima i uvijek će se u svačijem ormaru pronaći barem jedan komad odjeće koji će im savršeno pristajati.

Ne znam sjećate li se kada sam vas na Instagramu pitala da mi iskombinirate naušnice i haljinu za vjenčanje. Namjerno vam nisam pokazivala haljinu, jer sam od ponuđenog vjerovala da će sve odgovarati i to je bio jedan primjer gdje je haljina bila ljubičasta, a naušnice koje sam nosila na vjenčanje bile su crne školjke s bijelim točkicama. Mislim da je odličan primjer kako se boja haljine i boja naušnica uopće ne treba podudarati.


Vaša šefica Clay.zi Designs brenda, Elizabeta <3

 

Back to blog

Leave a comment